Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava Žižka 1360? - 1424

         Klub českého pohraničí na Táborsku byl vedením klubu přítomen také na slavnostním zahájení výstavy, kterou k připomenutí 590 let od skonu slavného českého vojevůdce, táborského hejtmana a zakladatele Tábora Jana Žižku z Trocnova, připravilo Husitské muzeum. Shlédli jsme celý průběh slavnostního zahájení, od příchodu průvodu husitských božích bojovníků s ostatky Jana Žižky na Žižkovo náměstí v Táboře, až po prohlídku celé unikátní expozice. Místo výstavy v části gotického sálu Staré táborské radnice bylo důstojné a celé zahájení mělo vynikající režii a také průběh bez narušení. Přiložené fotografie řeknou více než slova.

 

        Klub českého pohraničí Táborska oceňuje úsilí pracovníků Husitského muzea, vedení města v čele se starostou panem Ing. Jiří Fišerem, za nádherný pohled do slavné historie zakladatelů Tábora.

 

Příspěvky

Klub českého pohraničí Táborska navazoval kontakty

12. 10. 2014

| Komentářů: 2

| Rubrika: Výstava Žižka 1360? - 1424

Celostátně se Klub českého pohraničí profiluje jako jedna z nejvlivnějších společenských organizací českých vlastenců. Chceme spolupracovat se všemi, kteří uznávají vlastenectví jako velkou morální vlastnost a povinnost k pokrokovému odkazu našich předků.