Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč tento klub?

kcp--taborsko---logo-l.jpg

Zdá se, že tlak ze zahraničí, na jakousi novou vlnu odnárodňování, se zvětšuje.

Prvky novodobé germanizace, amerikanizace, rekatolizace a stavění se proti všemu slovanskému a sociálnímu, narůstají.

Této nově vzrůstající tendenci bychom měli věnovat odpovídající pozornost, včas a správně ji vyhodnotit, pojmenovat a také ji úspěšně čelit.

Nedovolit jim, aby nerušeně rostly proti zájmům českého lidu a státu.

Nic z toho by se nedalo normálně, občansky a demokratickým způsobem zajistit, pokud by v Evropě vznikaly podmínky pro novou světovou válku. Nevidět včas příznaky a pokusy řešit problémy současného světa válečným dobrodružstvím, zejména v Evropě, by bylo velkým hazardem s budoucností českého národa. Proto podpoříme různá mírová hnutí, demokratická hnutí, která volají a požadují řešení palčivých problémů světové ekonomiky a vůbec společnosti, pouze mírovými a demokraticky přijatými způsoby, metodami  a formami.

Na mír a demokratický způsob vládnutí nesmíme nechat extremisty ani sáhnout, natož je nerespektovat v praxi!

vlajecka-klubu-zm2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Beneš tragik

Karel Březina,26. 11. 2019 17:41

Beneš se tragicky podepsal na dříve hrdinně povaze Čechů odvoláním mobilizace a vazbou na SSSR. Odsunem Němců a slabostí vůči Gottwaldovi to jen potvrdil.Kdyby žil Masaryk nikdy by k tomu nedošlo, zvolil si slabouckeho nástupce bohužel. Podle mne Beneš = naprosto negativní stopa v českých dějinách, k smíchu či spíše pláči mít jeho klub a adorovat ho. Karel Březina Vrbno nad Lesy 22

Brno

Vrba,3. 6. 2016 18:28

Dobrý den,chci se zeptat,proč zde není žádná zpráva o protestním pochodu v Brně.Včetně fotografií??Nikdo na demonstraci nebyl,nebo nemáte žádné snímky?Prosím o odpověď

Re: Brno

Zdeněk Trippé, předseda okresní rady klubu,18. 12. 2016 14:37

Brna se účastnil náš jednatel, přítel Jan Schmid ze Soběslavi. Informoval nás o celém průběhu. Hlavní informace o protestní akci společně s fotografiemi, kterých je dost, včetně videa, jsou k dispozici na stránkách Národní rady KČP. Vše kolem aktivizace SL a jeho pomahačů z řad českých občanů, pečlivě sledujeme a vyhodnocujeme nejenom u nás na Táborsku, ale v celém KČP. Navazujeme úzkou spolupráci s jinými vlasteneckými kluby a organizacemi ve věci ochrany suverenity a celistvosti ČR. S pozdravem Neprojdou!

Ctíme pravdivou historii, jsme praporečníky pravdy

Ing. Zdeněk Trippé, KČP Táborsko,10. 4. 2016 9:05

Nemáme žádnou potřebu upravovat dějiny v souladu s našimi ideály či světonázorem. Chceme šířit informaci o dějích naší historie v souladu s tehdejší objektivní realitou. K tomu chceme spolupracovat a spolupracuje s každým, který o tento přístup stojí. Dokonce spolupracujeme s těmi, kteří historii prosévají skrze jejich subjektivní síto. Také od nich získáváme poznatky, střípky mozaiky historie. A tolik omílaná politická korektnost? Pro nás pouze překážka k zjištění pravdy historie či současnosti. Ctíme Mistra Jana Husa a jeho myšlenky o pravdě. Ctíme text Standarty prezidenta republiky - Pravda vítězí.

Proč vznikl Klub českého pohraničí v Táboře a na Táborsku?

předseda KČP Táborska,16. 6. 2014 20:17

Máme vizi přeměnit klub, společně se všemi našimi kluby v pohraničí a poblíž hranic, na organizaci působící na celém území české země, na celou ČR. Vize a plán vycházejí z našeho ústředního hesla "Jen zůstane-li naše pohraničí české, zůstane českou i celá naše vlast!" Chápeme to jako prvek národní a občanské sebeobrany při uchování identity českého národa a suverenity ČR proti tendencím světových nenasytných valcířů malých národů a malých kultur. Jsme pro světoobčanství, ale také pro české občanství, které musí druzí respektovat, jako my jejich. Mezinárodní, nadnárodní a národní musí žít v symbióze. Velké národy nesmí pozřít malé. Proto se budeme rozšiřovat na celostátní působnost.

Nejsme nacionalisté a ani národovci, jsme a budeme se chovat jako vlastenci

předseda kcp ,16. 6. 2014 17:54

Ochrana naší uzemní celistvosti, suverenity českého státu, zejména v politickém rozhodování, ve světě tvrdé globalizace, která je vlastní obrovitým nadnárodním společnostem a velkým imperiálním mocnostem, je naším prvním úkolem. Budeme podporovat takové politické strany, takové politiky, kteří si dnešní rozpornosti světa plně uvědomují a chrání český národ před některými negativními jevy. Jenom takový český jazyk a národní kultura dostávají nyní pořádně zabrat. Naše děti už zpívají anglicky, a ani neví co tato slova znamenají. Nemáme nic proti angličtině, je to světový jazyk, ale proč se máme dívat v české zemi na česká auta, na české ulice, na české plakáty plné angličtiny? Oni snad mají někde v Anglii české nápisy na podobných místech? Takových, skoro automaticky se řítících jevů na českou mysl jsou kvanta, a působí na naše děti a mládež. Kolik je takových problémů, že? Tomu všemu chceme důstojným způsobem čelit a napomáhat udržování naší české identity. K tomu veďme také naši diskusi a zájmovou činnost ve spolupráci s jinými subjekty společnosti.

Re: Nejsme nacionalisté a ani národovci, jsme a budeme se chovat jako vlastenci

člen Kčp a kamarád,16. 6. 2014 18:46

Jednotlivec sám nic nezmůže. V dobře spolupracující partě se dá dosáhnout mnohem více. Proto jsem se do klubu přihlásil. Nechci proti negativním jevům stát jako sám voják v poli.

Tendence negativního vývoje musíme umět analyzovat a čelit jim

Zdeněk,13. 6. 2014 11:34

Víme jak probíhá vývoj různých jevů. Od prvopočátečních signálů, po jejich stále jasnější a jasnější obrysy, přes již dobře živený růst až po dosažení skutečných cílů. Tady bychom měli společně hledat styčné plochy a skládat mozaiku negativních prvků působení na zdravý vývoj české společnosti. Když budeme vědět odkud "fouká vítr", budeme moci správně reagovat, a věci ve správném směru ovlivňovat. Dokonce pěkně hlasitě! Zajisté na to nebudeme sami, že?